انواع غلطک رنگ آمیزی ساختمان:
کاربرد های مختلف غلطک رنگ ها چیست ؟
پیش از هر چیزی انتخاب غلطک رنگ به سطحی که رنگ آمیزی میکنید بستگی دارد. همچنین انواع غلطک رنگ از نظر سایز، فریم و پرز با یکدیگر متفاوتند که با توجه به نوع رنگ ساختمانی که انتخاب میکنید میتوانید غلطک رنگ مناسب را پیدا کنید. پس این دو نکته در انتخاب غلتک یا رولر رنگ شما تاثیرگذارند.
انتخاب یک غلطک رنگ مناسب
برای انتخاب یک غلطک رنگ خوب و کاربردی پیروی از نکات زیر توصیه می شود.
نکته اول. برای اینکه بتوان از غلطک رنگ به دفعات استفاده کرد، بهتر است غلطکی با یک قاب فلزی و محکم انتخاب شود. علاوه بر این، غلطک های مناسبند که دارای دندان های کوچک یا زبانه هایی باشند که هنگام استفاده از آن روکش غلطک رنگ را به خوبی نگه دارد. این ویژگی از چرخیدن یا افتادن روکشِ غلطک در هنگام رنگ آمیزی جلوگیری می کند. با توحه به موارد ذکر شده خرید غلطک های یکبار مصرف به هیچ عنوان توصیه نمی شود، زیرا کیفیت قاب آن کاهش یافته و عملکرد نقاش را محدود می کند.
نکته دوم. برای انتخاب دسته مناسب می توانید انواع مختلف آن که در سایزهای متفاوتی موجود هستند را به غلطک رنگ وصل کرد تا مشخص شود که آیا می تواند تمام سطح موردنظر را پوشش دهد یا خیر. این دسته ها کنترل بیشتری را برای نقاشی قسمت های بزرگ فراهم می کنند و باعث می شوند تا با کاهش دفعات بالا و پایین رفتن از نردبان، منجر به صرفه جویی در وقت نقاش شود. البته قابل ذکر است که برای نقاشی مناطق کوچک و یا در دسترس، نیازی به اتصال دسته به قاب نیست.
نکته سوم. انتخاب روکش غلطک رنگ نیز از دیگر نکات مهم کار با غلطک است. در اولین قدم، این روکش ها باید متناسب با سطح مورد نظر انتخاب شوند. روکش های بلند برای نقاشی مناطق بزرگی مانند دیوارها مناسبند و روکش های کوتاه تر برای نقاشی مناطق کوچک یا باریک ایده آل هستند. ضخامت روکش غلطک رنگ نیر از موارد دیگری است که باید متناسب با سطح انتخاب شود. در سومین قدم دیوارهایی از جنس خشن و درشت به روکش های کلفت تر نسبت به دیوارهای ساده نیاز دارند و در نهایت باید توجه داشت که روکش غلطک در قاب آن به خوبی قرار گیرد.
معمولا برای رنگ های روغنی از یک روکش مصنوعی یا الیاف طبیعی استفاده شده ولی برای رنگ های اکریلیک فقط از روکش مصنوعی استفاده می شود. همان طور که در انتخاب قاب غلطک نیز بیان شد، بهتر است از خرید روکش ارزان قیمت یا یکبار مصرف خودداری کرد. زیرا مسلما کیفیت پایینی خواهد داشت و رنگ را به خوبی در خود نگه نمی دارد.
چه سطوحی را با کدام غلطک رنگ بزنید
- برای رنگ آمیزی سطوح کچی، آجری، سنگی و سطوح گچبری شده بهتر است از ضخیمترین غلطکها استفاده کنید. غلطکهای ۱۹ میلیمتری گزینه مناسبی برای چنین سطوحی هستند چرا که رنگ بیشتری را در خود جای میدهند و میتوانید سطوح ناهموار را به طور یکدست رنگ بزنید. این در حالیست که اگر برای چنین سطوحی از غلطکهایی با پرز کوتاه ۶ میلیمتری استفاده کنید سطح یکدست رنگ آمیزی نمیشود چرا که این غلطکها نمیتوانند رنگ را لا به لای این ناهمواریها انتقال دهند.
- برای رنگ آمیزی سقف و دیوارهای مسطح و خشک غلطکهای ۱۰ میلیمتری گزینه بهتری هستند.
- برای رنگ آمیزی دیوارها، سطوح چوبی و فلزی غلتکهای باریک ۶ میلیمتری یا حتی غلتکهای فوم میتوانند گزینه مناسبی باشند. این دو نوع غلطک میتوانند سطوج چوبی و فلزی را به خوبی و یکدست رنگ آمیزی کنند.
- برای رنگ آمیزی سطوحی با بافت سبک تا متوسط غلتکهای میکروفایبر انتخاب مناسبی هستند.
- برای رنگ آمیزی سطوح صیقلی و بسیار صاف از غلطکهای رنگ با پرز کوتاه سفید رنگ استفاده کنید. غلطکهای بزرگ و با پرز بلند برای چنین سطوحی مناسب نیستند چرا که موجب میشوند نتیجه نهایی پوست پرتقالی شود.
به طور کلی غلطک های رنگ به دو دسته غلطک رنگ ساده و غلطک رنگ طرحدار تقسیم میشوند که هر دسته خودش
غلطک های متنوع با کاربرد های متنوع دارد.
غلطک ها ساده دارای قطرهای متنوع و پرز های متنوع است که به طور کلی غلطک های کم پرز برای رنگ های روغنی و غلطک های با پرز زیاد و پر مو برای رنگ های اکریلیک و پلاستیک استفاده می شوند.
غلطک های طرح دار نیز شامل غلطک های اسفنجی ، غلطک های تکسچر ، غلطک های لاستیکی ، غلطک های مخزن دار و … میباشند .
فروشگاه چوبین رنگ دات کام www.choobinrang.com